1 stvar koju smo svi zaboravili

Blog

Published on April 2nd, 2014.

Biti sretni !

To smo zaboravili, zaboravili smo – biti sretni. Za puno gorčine si nismo sami krivi, ali zato puno toga možemo sami promijeniti.

Evo uzmimo na primjer promet. Jutarnje gmizanje kad voziš klinca u vrtić i ženu na posao, kao da jutro u prometu samo po sebi nije dovoljno frustrirajuće, ajmo dodat još i radove na tramvajskoj pruzi usred križanja u koji se slijeva 200 prometnih traka s 8 ulaza u grad. Ne moram valjda napominjati da kasniš već u startu, čim si izašao iz stana, i eto ti level frustracije – expert !

Ali …

… usijanoj glavi unatoč, prilikom prestrojavanja probaj dići ruku i zahvaliti onom iza sebe što te pustio, rezultat je u najmanju ruku – fenomenalan. Gle čuda, nisi dobio 3 minute bjesomučnog trubljenja nego prijateljski blic svjetlima i odzdrav rukom. Tako jednostavno, tako fenomenalno, a tako – ljudski!  Zar to nije tužno i divno istovremeno ?
Ista stvar s pješakom na pješačkom prelazu, uspori, pusti ga, mahni rukom, pokaži mu da slobodno prođe, nasmij se. Zbilja nije teško, a zauzvrat dobiješ samo dobre osjećaje. TRUE STORY !

Marcec waves good vibrations

Random act of kindness ili “po naški” : Ajde nasmij se ponekad!

Ono kad uđeš u lokalni dućan i svojim nepatvorenim osmijehom kažeš: “Dobro jutro – dobar dan!”, a prodavačica na tren ima osjećaj ko da se pred nju spustio skijaš sa planine i zaplahnuo je osvježavajućim i prfkim zrncima snijega.
Pa tko ti ne bi uzvratio osmijehom, tim više što postoji realna šansa da si joj upravo ti uljepšao dan, jer ju tik prije nego si došao šef dobro naribao jer je kasnila 7 minuta na posao.
Tko mi ne vjeruje neka proba, money back guarantee 😀

Učimo od najboljih

Djeca.
Oni su nam najbolji učitelji po tom pitanju. Kad ujutro izađem iz kupaone, sa sto briga koje u glavi rješavam pod tušem, pa zateknem svog malog sinčića kako se na podu igra među svojim igračkama, podigne glavu i uz spontan osmijeh mi kaže: “O, tatice !”
To je to, to je vrh, brige ko skafander samo skliznu s vas, osmijeh instantno dođe na vaše lice, serotonini, dopamini i ostali srećo-ini navru u guliverskim količinama i život je lijep <3 😀 🙂
Oni ne znaju drugačije i sve što od njih dobijete je najiskrenije na svijetu, svi smo takvi počeli.

Daleko sam od savršenog i sam budem ponekad pun bjesa, te nekog pošaljem u rodno mjesto, do đungle na lijane, pa onda opet u rodno mjesto i natrag, ali trudim se tim jeftinim osmijehom i ljudskim gestama napraviti boljim barem taj neki micro svijet oko sebe.

Hvala ti sine što mi svaki dan pokazuješ kakvi bi ljudi zapravo trebali biti 😀

kids

Ovaj tekst je dio akcije #činidobro Coca-Cola System – Bloggers Network.