Algemene voorwaarden van BOARDROOM RENTAL POLICY | The boardroom

Nature

Published on May 3rd, 2019.

Chamber Boardrooms bestaan beschikbaar voordat gebruik op huurbasis. Kameractiviteiten hebben voorrang op allemaal andere boekingen. Het gebruiken van een kamers mag het gebruikelijk werk met de kamermedewerkers niet hinderen. In allemaal promoties en mededelingen voor de vergadering / u evenement van uw bedrijf, mag de naam van een Brandon-kamer enkel als vergaderlocatie worden gebruikt. Elk verzoek aan het Brandon-kamer vanwege uw vergadering / evenement te ondersteunen, te promoten of te sponsoren alsof goed erbij keuren, dienen eerst worden goedgekeurd sinds de Brandon-kamer. Elke promotie of verkoop van producten of diensten tijdens uw vergadering moet eerst word goedgekeurd door de Brandon-kamer. Elke uitnodiging die werd gedaan voor de nieuwsmedia ter dekking van uw vergadering / evenement in de Brandon-kamer moet eerst worden goedgekeurd door het Brandon-kamer.

management board

  • Bevestiging. Boekingen zijn niets bevestigd alsof gegarandeerd totdat een door de Kamer ondertekende Boardroom-overeenkomst is ontvangen. U ontvangt een bevestiging voor uw boeking zodra de overeenstemming is ontvangen.
  • Beschikbaarheid. Boardroom-boekingen zijn beschikbaar op fundament van wie het aanvankelijk komt, u eerst maalt. Alle gasten moeten de kamer verlaten op alsof vóór de aangegeven eindtijd vermeld boven het contract. Ruimte voor de directiekamer wordt enkel geboekt voor de aangegeven tijden. Een Brandon Kamer van Koophandel behoudt zichzelf het recht voor om de directiekamer te annuleren. In geval van annulering door de Kamer, word de prijs van de boeking niet in rekening gebracht. Het Kamer behoudt zich eveneens het recht voor het verhuur betreffende de bestuurskamer naar bijzonder goeddunken te weigeren.
  • Betaling. Brandon-kamerleden die de directiekamer huren, inslikken gefactureerd word. Leden moeten een goede reputatie hebben bij de Kamer. Niet-leden moeten hun huur afrekenen voorafgaand aan, of bij de etmaal van hen boeking.
  • Annuleringsbeleid. Bij annulering tot 48 uur voor het reserveren wordt 50% van een totale huursom in rekening gebracht. Bij annuleringen binnenin 24 uur na reservering werd 100% van de complete huursom in rekening gebracht. De Kamer behoudt zichzelf ook de recht aan om een kamerhuur voor Chamber-evenementen bij annuleren.
  • Opstelling. De vergaderruimte op een bovenste verdieping is passend voor 18 directiekamers. Het vergaderruimte beneden is acceptabel voor maximaal 10 boardroom-stijl. Tabellen mogen niet word verplaatst zonder voorafgaande toestemming. De organisatie die de kamer huurt, ben verantwoordelijk voor het opzetten, opruimen plus zorgen datgene het pand goed werd beveiligd als de kamer niet toegankelijk is. De kamer moet in dezelfde staat word achtergelaten als waarin die is ontdekt.
  • Eten plus drinken. Koffie en thee zijn bij koop (inclusief roerstokjes, room, suiker, koffiebekers). Andere benodigdheden zijn het verantwoordelijkheid met de huurder (dwz borden, bestek, servetten, enz. ) De kamer biedt genkel cateringdiensten, echter er kan een lijst met leden worden verstrekt. Let met: voedsel plus benodigdheden deze zich in de keuken bevinden, behoren tot de Brandon-kamer en bestaan niet beschikbaar voor gebruiken.
  • Toegang plus beveiliging. Beslist sleutel ben nodig om toegang te krijgen zelfs 8: 30 of gelijk 17: 00 uur. Dit sleutel dienen uiterlijk om 17: 00 uur met het kantoor van het Kamer word opgehaald. Sleutels moeten het volgende etmaal naar de kantoor van de Kamer worden teruggestuurd (of tenzij anders overeengekomen. ) Indien de sleutel verloren gaan, zal de huurder beslist verloren sleutelprijs van $ 50 oplopen en beheersen de privileges voor verhuur van een kamer belanden ingetrokken. Aangaande gebruik met het gebouw na 17. 00 uur is u van groot belang dat het gebouw te allen tijde beschermd is. De enige toegang na 17: 00 zou worden sinds de 11 th Street Building Entrance. Jullie moet een begeleider betreffende de deur hebben onderhand de uitgang is ontgrendeld. Laat de deur betreffende de deur niet toegankelijk staan. Dit zou dit euvel moeten oplossen van personen die genkel deel uitmaken van het vergadering die het gebouw binnenkomt.
  • U schoonmaken. De huurder met de directiekamer gaat ermee akkoord alle verantwoordelijkheid op zich erbij nemen aan de netheid van de directiekamer en deze terug te brengen naar het staat waarin deze board software zichzelf bevindt: het afval dienen worden weggegooid in de daarvoor bestemde ruimte, alle vuile vaat dienen worden schoongemaakt en de stoelen moeten op hun juiste gelegenheid worden teruggebracht rond een tafel betreffende de directiekamer.
  • Aansprakelijkheid. Het is erg wel verstaan dat een Brandon Ruimte van Koophandel op genkel enkele manier verantwoordelijk zijn voor persoonlijk letsel, schade aan eigendommen of andere aansprakelijkheden dat kunnen ontstaan tijdens de gebruik betreffende hun faciliteit. Huurder gaat ermee akkoord de vrijwaring vrij erbij geven en de Brandon Kamer van Koophandel en de verhuurder, de Brandon Kamer betreffende Koophandel, aansprakelijk te houden aan dergelijke achterstand.

De huurder gaat ermee akkoord allemaal aansprakelijkheid te aanvaarden met betrekking tot de acties van is / haar gasten. Een huurder plus gasten wordt gevraagd door de eigendom van Brandon Chamber ofwel Commerce erbij respecteren. Alle artikelen (voedselproducten, benodigdheden, incidentele effecten) dat niet rechtstreeks door de huurder worden verstrekt, word geacht bij behoren tot Brandon Kamer van Koophandel en haar personeel plus zijn daarom niet toegankelijk voor huurder en gasten. Huurders bestaan aansprakelijk voordat eventuele schade aan een faciliteiten en / of inhoud en inrichting. Alle schade dienen onmiddellijk aan de kamermedewerkers worden gemeld. Van Room Renters wordt verwacht dat zij allemaal reparaties en vervangingskosten van eventuele beschadiging aan het faciliteit zelf en / of een inhoud daarvan dekken. Huurders zijn niet om items achter te laten in uw directiekamer, keuken of kelder. Alle items die niets behoren tot de Ruimte van Koophandel moeten worden verwijderd eruit het gebouw wanneer de huur zijn voltooid. De Kamer betreffende Koophandel zijn niet aansprakelijk voor verloren of beschadigde items dat achterblijven boven het gebouw van het Kamer. Schakel de lichten uit als u weggaat.